Mediation

Van conflict naar een oplossing. Dat is het doel van mediation.

Groepsleden of bestuursleden die elkaar vermijden. Besturen die niet meer overleggen. Er wordt geroddeld. Er vormen zich kampen binnen het team. Dit zijn allemaal aanwijzingen dat er iets belangrijks speelt binnen het team.

In veel groeps- of bestuursconflicten speelt de leidinggevende zelf een rol. Het is ingewikkeld om te beoordelen of je hulp nodig hebt bij je eigen team. Tegelijkertijd ben je wel degene die moet beslissen of er iemand van buiten nodig is.

Een mediation traject is dan een nuttige keuze. Samen met de mediator kom je er achter wat er precies speelt, waar de pijnpunten en conflictpunten liggen en wat een mogelijke oplossing voor het conflict is. Het doel van mediation is dat je verder kunt met je team.

Wat kan je van een mediator verwachten?

• Een eerlijke en onpartijdige blik van buiten het team, waardoor je makkelijker tot de kern van het conflict komt.
  • Alle verhalen en oud zeer komen op tafel, zodat het kan worden uitgesproken.
  • Tijd en energie besparing. Je hoeft niet meer met iedereen apart steeds gesprekken te voeren om het bestuur of team draaiende te houden.
  • Je komt tot oplossingen en heldere afspraken die SMART worden geformuleerd. (met meetbaar resultaat en opvolging)

Heb je een conflict binnen je team? Neem dan vrijblijvend contact op met het bestuur van de VSR.